Drie modules, eindeloos veel opties.

Module

Module 1

Module 1 bestaat uit een studio met eigen douche en toiletvoorziening. Per 6-8 studio's is er een gemeenschappelijke ruimte ingericht als woonkeuken.

Elke kamer heeft een privé balkon van 2.5m2.15m2
Studiowoning
Badkamer
Balkon
Gedeelde keuken

Module

Module 2

Een eigen studio met een b.v.o. van 30m2 met privé balkon van 5m2. Elke studio is voorzien van een keuken en badkamer met toilet.

30m2
Studio woning
Badkamer
Keuken
Groot balkon 5m2

Module

Module 3

Module 3 is de grootste variant die Floatville op dit moment heeft. De module 3 woning heeft een terras van 7.5m2. De woning heeft een open woonkeuken, badkamer met toilet en een aparte slaapkamer.45m2
1 aparte slaapkamer
Badkamer
Open woonkeuken
Groot balkon 7.5m2

Duurzaam

Als ontwikkelaar voelt Floatville zich verantwoordelijk om met haar woningen bij te dragen aan het milieu en de wereld van morgen. Floatville richt zich op duurzame woningen met een verminderde ecologische voetafdruk. Alle modules zullen worden voorzien van hoge isolatiewaardes en zal er gebruik worden gemaakt van  natuurlijke energiebronnen zoals water en zon doormiddel van warmtepompen en zonnepanelen. Hierdoor wordt aan de BENG-norm voldaan.

Modulair

Het modulaire ontwerp is ontwikkeld om te voldoen aan de verschillende woningbehoeftes in Nederland. Floatville bouwt woningen van studenten  en arbeidsmigranten tot luxere studio en starters woningen. Floatville is modulair ontworpen waardoor er per locatie naar de mogelijkheden kan worden gekeken en optimaal gebruik kan worden gemaakt van de ruimte.

Betaalbaar

Floatville staat voor een oplossing voor de gehele woningmarkt. Dit betekend ook de sociale en middenhuur segmenten. Door het modulaire ontwerp en omdat er slim gebruik wordt gemaakt van materialen richt Floatville zich voornamelijk op de sociale en middenhuur segmenten.

Snel

De realisatie van een gemiddeld bouwproject van concept tot oplevering kan in Nederland al snel 7-12 jaar duren. Dit is geen korte termijn oplossing voor het nijpende tekort op de woningmarkt. Dat kan en moet sneller. Floatville bouwt prefab woningen en zet deze op locatie in elkaar. Hierdoor kunnen twee maanden na het verkrijgen van de vergunning de eerste woningen al worden opgeleverd.

Transitie

Door het tekort aan woningen in Nederland is Floatville opzoek gegaan naar unieke oplossingen voor de woningnood. In steden waar ruimte schaars is, is creatief omgaan met bouwgrond nodig. Floatville legt focus op waterbouw wat vaak niet als mogelijk woongebied wordt beschouwd. Door slim gebruik te maken van  bestaande infrastructuur en ruimte kan Floatville op korte termijn een oplossing bieden.

Mogelijkheden

Naast woningbouw op het water kan Floatville nog veel meer. Floatville kan drijvende gebouwen maken. Bijvoorbeeld een drijvend kantoorgebouw, drijvend kinderdagverblijf met speelplaats, drijvende stadsboerderij met moestuin, drijvende sportschool, drijvende tuinen en nog veel meer.