Drijvend appartementen complex

Sociaal woningbouw project

Als antwoord op het nijpende woningtekort in Nederland heeft Floatville een modulair sociaal woningbouw concept ontwikkeld waar verschillende modules kunnen worden gecombineerd tot een drijvende appartementen complex.

Type

Sociale woningbouw

Locatie

Nederland

Periode

2022

Status

Ontwerp en vergunning

Als antwoord op het nijpende woningtekort in Nederland heeft Floatville een modulair sociaal woningbouw project ontwikkeld waar verschillende modules kunnen worden gecombineerd tot een drijvende appartementen complex.

In dit voorbeeld zijn er 12 (module 2) studiowoningen gekoppeld tot een drijvend gebouw. Het gebouw heeft aan de voorkant en aan de achterkant 6 appartementen. Het ontwerp is zo ontwikkeld dat, afhankelijk van de behoefte van de gemeente en de grootte van de locatie, er gemakkelijk opgeschaald kan worden in het aantal woningen. Ook zijn combinaties tussen de verschillende modules mogelijk. Op deze manier is er voor elke vraag een passend antwoord.

Een module 2 studiowoning heeft een v.v.o van 28m2, met eigen badkamer en keukenblok. Elke woning heeft over de hele breedte van 5 meter een privé terras aan het water.

De modules zijn zeer goed geïsoleerd. Daarnaast wordt er gebruikt gemaakt van een all-electric warmtepomp systeem in combinatie met zonnepanelen waardoor het ook nog eens nul-op-de-meter woningen zijn.